Zápis 2020

11.10.2020 18:37

Zápis ze setkání ekonomické a pastorační rady ŘKF Mohelno ze dne 11.10.2020

 

Přítomni: M. Šindelková, M. Košťálová, F. Vlašín, P. Vlašín, J. Žák, K. Pražák, J. Knotek, P. Kudláč, A. Peřina, o. Petr

 

Program:

1) Změny v ekonomické radě: Přijetí rezignace L. Koláčné na členství v ekonomické radě farnosti. Jako nový člen byl navržen K. Hort.

Jako nový člen pastorační rady byla navržena Z. Šišáková

 

2) Seznámení se stavem farních financí. V závěru roku bude o. Petr farníky podrobněji informovat o hospodaření za uplynulý rok.

- Pro případné zájemce o pobyt na faře byla stanovena výše v letní sezóně 120 Kč/noc, v zimní sezóně 150 Kč/noc.

- Farní lešení je půjčováno za 5000 Kč. Pokud doba zápůjčky přesáhne 60 dní, za každý další den se připočítává 100 Kč.

- na dotaz, kam se podělo 230 000 Kč z pozůstalosti o. Malíka se o. Petr pokusí najít odpověď na biskupství brněnském.

 

3) Ostatní: M. Šindelková sepíše seznam farníků, kteří mají klíče od kostela a fary. Pokusí se zajistit adorační službu po nedělní mši svaté po celou dobu nouzového stavu.

- M. Košťálová zadala kameníkům poptávku na opravu kněžského hrobu na hřbitově v Mohelně. Už teď víme, že oprava nebude levná záležitost. 

 

4) Další plán oprav fary: výmalba bývalé farní knihovny v 1.patře, položení podlahy, instalace kuchyně a výmalba a zařízení pokoje za knihovnou. Výhledově rozšíření nového topení do patra a levého křídla přízemí fary.

Opravy kostela: připravuje se technická dokumentace k výměně střešní krytiny na kostele. Příští rok by se mohla vyměnit část staré střechy, pokud vše klapne a vyjdou dotace.

 

Příští setkání farních rad se uskuteční v lednu 2021.

 

Zápis provedl o. Petr